На базі Херсонського ясел-садка №5 06.02.2020 року пройшов в затишній і теплій атмосфері Фестиваль професійної педагогічної творчості під назвою Методичний бенефіс «Сузір’я великої ведмедиці». Хоч за вікном хурделиця була, а завірюха завивала та світло восьми зірочок зігріло всіх гостей.

Перші шість зірочок продемонстрували присутнім себе креативними, творчими та інноваційними. А дві зірки, Верещагіна Тетяна Леонідівна та Яковенко Вікторія Сергіївна, які претендували на кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» та педагогічне звання «вихователь-методист» здивували всіх міні фільмами не тільки про свою роботу вихователя, а й про свій життєвий шлях, а також познайомили гостей із маленькими вихованцями груп.

Неочікуваною подією стала для всіх присутніх лист-скарга (сюрпризний момент) від батьків, яку повідомила атестуючим керівник закладу Тимошевська Любов Василівна.

Протягом заходу вона, як майстер–диригент розібрала разом з «зірочками» всі аспекти документу. Зокрема: запросила зірок на філіжанку ароматної «кави з перцем», де пані давали правдиві відповіді на каверзні питання, потім запропонувала провести ранкову зарядку з усіма учасниками бенефісу, також виховательки «годували» та «заспокоювали» вередливих дітей.

Яковенко Вікторія Сергіївна проводила заняття за методикою Людмили Шульги «Барвиста радість», а Верещагіна Тетяна Леонідівна заняття з екологічного виховання.

Родзинкою заходу став методичний практикум «Веб-квест». Мета даного завдання – розкрити самостійну діяльність Педагога – наставника з групою колег з використанням Інтернет – ресурсів.

Фінальним акордом став танець усіх педагогів «Леді вихователь».