Педагоги Херсонського закладу дошкільної освіти №5 завжди прагнули і прагнуть підвищувати фахову майстерність та ділитися своїми педагогічними наробками через нетрадиційні форми роботи. Тож і цього навчального року у нашому закладі пройшов Тиждень педагогічної майстерності, під час якого атестуючі педагоги знайомили колектив зі своїми блогами, в яких зібрано напрацьовані педагогічні надбання з власного досвіду по роботі з дітьми, батьками, колегами, а також сертифікати за участь у роботі Всеукраїнських науково-практичних конференцій з різних тем, які отримані в міжатестаційний період. Приємною новиною став показ методичних посібників: «Розвиток художньо-творчих здібностей дітей дошкільного віку засобами нетрадиційних технік зображувальної діяльності» (малювання пальчиками та долоньками), «Розвиток творчих здібностей вихованців закладу дошкільної освіти через систему гурткової роботи», авторами яких стали Любов ГРОМАКОВА, Яніна ОНИШКО, Вікторія ЯКОВЕНКО. За останні п’ять років педагогами видано 7 посібників.

Для атестуючіх педагогів стало доброю традицією презентувати себе як особистість через створення власноруч фільмів, в яких висвітлюється їх освітня діяльність та життєвий шлях.

Родзинкою атестаційного періоду стало запрошення всього колективу до методичного кафе «Садівниці», в якому наші колеги, чекаючи на Ревізора, показали свої педагогічні здібності:

- допомогли відвідувачам кафе забавити вередливу дитину, демонструючи дослід «Вулкан»;

- нагодували королівським блюдом маленьку принцесу яка не хотіла їсти; надали корисні поради матусям про те як працювати з дітьми дистанційно, показавши заняття «Вивчення вірша за мнемотехнікою»;

- спільно з відвідувачами створили емблему кафе, на якому з'явилися чарівні квіти;

- для підняття настрою заграли на столових приборах за методикою Карла Орфа.

Фінальним акордом став танець «працівників» кафе «Джайв». За високий професіоналізм «працівники» кафе «Садівниці» були нагороджені золотою табличкою «РЕВІЗОР РЕКОМЕНДУЄ».

Атестація пройшла без скарг і порушень, дала змогу виявити сильні сторони в роботі педагогів, внесла певні корективи в їх професійну діяльність.

Вітаємо педагогічних працівників, які успішно пройшли атестацію і підвищили свій професійний рівень та кваліфікаційну категорію.

Більш детальнішу інформацію ви можете переглянути на сторінці Facebook: https://www.facebook.com/Victoriaiakovenko